Meet the team

Mijn team bestaat uit gediplomeerde therapeuten en counselors die opgeleid zijn aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Kerstin start in januari met de specialisatie tot integratief therapeut. Klarinda en Jolanda C. zijn in september gestart met deze master aan de Academie. Daarnaast worden Klarinda en Jolanda C. komend jaar opgeleid tot hypnotherapeut, EMDRi therapeut en supervisor. Rosan is naast coach en counselor ook hypnotherapeut en in verschillende rollen verbonden aan de academie, onder meer als leertherapeut. Robert zit in zijn laatste jaar van de opleiding tot master therapeut. Margriet is al geruime tijd ECP-therapeut.

Het grote voordeel van het doorstuderen en/of de verbinding met de academie, is dat ook zij op de hoogte zijn van de laatst nieuwe inzichten en interventies binnen het werkveld. Daarnaast hebben we continue contact en kunnen we op ieder moment schakelen als dat nodig mocht zijn. We vullen elkaar aan op expertise en ervaring.

Kerstin

Integratief coach en counselor

Nadat Kerstin jarenlang in de jeugd- en vrouwenhulpverlening heeft gewerkt, werkt zij nu als coach en counselor. Kerstin begeleidt jongeren en (jong) volwassenen die vastlopen in hun leven en er zelf niet meer uitkomen. Ze begeleidt hen bij het vinden van hun eigen antwoorden en oplossingen. Dit doet ze op geheel afgestemde en persoonlijke wijze en maakt daarbij gebruik van diverse technieken uit de positieve en moderne psychologie.

Kerstin is gespecialiseerd in thema’s als zelfbeeld, lichaamsbeleving, eetproblemen, faalangst, perfectionisme en weerbaarheid. Maar ook levensfase thema’s van jongeren en jongvolwassenen zijn haar specialiteit. Daarnaast is zij ervaringsdeskundige op het gebied van eetstoornissen en biedt zij diverse jaren begeleiding aan mensen met een eetstoornis (en hun gezin). Indien wenselijk werkt ze hierbij nauw samen met andere professionals.

Kerstin werkt in Leidschendam en Den Haag

Klarinda

Integratief coach, counselor, hypnotherapeut, rouwtherapeut, supervisor en examinator 

Klarinda is gespecialiseerd in burn-out en stressklachten; rouwverwerking en begeleiding met afscheid nemen; trauma verwerking; carrière coaching voor iedereen die in zijn werk vastloopt;

Als integratief therapeut werkt Klarinda holistisch, waarbij gedrag, maar ook gevoel, denken, lichamelijke klachten en de (spirituele) betekenis van de klacht betrokken worden. Ze gebruikt in haar sessies verschillende methodes waaronder gesprekstherapie, visualisaties, EMDR en hypnotherapie. Door het bieden van inzicht en structuur wordt de cliënt geholpen om zijn zelfvertrouwen te vergroten om zo zijn klacht aan te pakken en zijn doel te bereiken.

Klarinda heeft een gedegen en zorgvuldige aanpak, waarbij het persoonlijke doel van de cliënt centraal staat.

Klarinda werkt in Leidschendam en Den Haag

Jolanda C

Integratief coach, counselor, hypnotherapeut, supervisor en examinator 

Jolanda C is gespecialiseerd in het begeleiden van traumatische ervaringen, rouw en verlies, levensfase problematiek en burn-out klachten. Vanuit haar Zuid-Afrikaans achtergrond, begeleidt ze ook expats in het aanpassen en vestigen in een nieuw land en cultuur (ook in het Afrikaans en/of Engels). Na jaren zelf te hebben gewerkt in het bedrijfsleven, biedt Jolanda ook coaching op het gebied van loopbaan- en persoonlijke ontwikkeling.

Jolanda C werkt client-based en vraag gestuurd. De therapie is gericht op oorzaak en symptomen. Interventies variëren van gesprekstechnieken tot imaginaties, visualisaties, hypnotherapie en EMDR. Met de cliënt evalueert ze regelmatig de werkzaamheid en effectiviteit van de behandeling om zodoende het plan van aanpak hierop aan te passen.

Jolanda C werkt in Leidschendam en Hoevelaken

Rosan

Integratief coach, counselor, hypnotherapeut, leertherapeut en examinator 

Rosan biedt begeleiding aan mensen die vastlopen in hun persoonlijke ontwikkeling. Haar specialiteit ligt op het gebied van zelfbeeld, interpersoonlijke communicatie en bindings-en verlatingsangst. Thematiek omtrent intimiteit, seksuele identiteit en LHBTI-vraagstukken kan bij haar goed behandeld worden. Daarnaast coacht Rosan professionals die toe zijn aan een nieuwe stap op carrièregebied. 

Sessies bij Rosan bieden ladingsvermindering en inzicht door middel van gesprekstherapie en verschillende hypnotherapeutische- en imaginatietechnieken. In deze oefeningen worden het onbewuste en het beeldend vermogen volop betrokken om tot nieuwe perspectieven te komen.

Rosan werkt in Leidschendam en in Rijswijk

Robert

Integratief coach, counselor, hypnotherapeut en master therapeut io

Robert weet uit eigen ervaring dat het heel goed mogelijk is om te veranderen naar hoe je wil zijn. Hij is oorspronkelijk opgeleid tot ingenieur en heeft gewerkt als zelfstandig ondernemer, consultant en senior manager bij grote accountancy/consulting bedrijven. Hij heeft hierdoor veel ervaring opgedaan met hoe het in de maatschappij werkt en de druk die wordt opgelegd om te presteren en hoe daar mee om te gaan.

Zijn verandering is dat hij vanuit zijn interesse voor mensen op de gespecialiseerde opleiding aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie is gaan volgen. Dit alles om te zijn wie hij echt is en wil zijn. Om zijn levens -en werkervaringen in te zetten om mensen zoals jij te begeleiden in jouw veranderproces vanuit jouw hulpvraag, klacht of probleem naar de verandering die jij wil bereiken. En dat is voor hem de zingeving die hij nu heeft gevonden.

Hulpvragen: angst -en paniekaanvallen, burn-out & stress, depressie & somberheid en rouwverwerking & verlies. Daarnaast heeft hij een specialisatie voor hoogbegaafde cliënten die vanuit hun hoogbegaafdheid vastlopen zowel in hun privé- als zakelijk leven en werkt hij met stellen.

Robert werkt in Nootdorp

Margriet

Integratief master therapeut ECP, EMDRi therapeut en mindfulness trainer

Margriet is vanaf 2014 werkzaam in haar praktijk en is ervaren in het behandelen van angsten en trauma’s. Zij is opgeleid in het behandelen van diverse angsten zoals faalangst, verlatingsangst of bijvoorbeeld angst voor een tandarts. Thematiek omtrent verwerking van nare (jeugd)ervaringen, het ontwikkelen van een positief zelfbeeld en grenzen durven stellen kan bij haar goed worden behandeld.

Door de jaren heen heeft Margriet zich ontwikkeld in systeemtherapie en is ze gecertificeerd mindfulness trainer. Margriet heeft zich gespecialiseerd in het werken met studenten en young professionals. Zij heeft een ruime ervaring met deze doelgroep en coacht onder andere bij het maken van keuzes, omgaan met stress en biedt begeleiding tijdens het (af)studeren.

Margriet gelooft in de mogelijkheden van mensen, en heeft het vertrouwen dat iedereen kan ontwikkelen en veranderen.

Margriet werkt in Voorschoten

Coaching

Vanuit de praktijk geeft Jolanda (samen met haar team van gediplomeerde coaches en counselors) individuele en groeps- of organisatie-coaching. In een op maat gemaakt pakket is van alles mogelijk.
Coaching is de vorm van begeleiding die er gericht is mensen en/of organisaties/groepen in positieve zin te veranderen.

Supervisie en opleidingssupervisie

Inmiddels is Jolanda al een aantal jaar verbonden aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie als opleidingssupervisor. Daarnaast geeft zij individuele en groepssupervisie in de praktijk.
Supervisie is een individueel leerproces, waarbij wordt ingegaan op de persoonlijke leervragen die iemand heeft ten aanzien van zijn of haar werk of opleiding. De bedoeling is om te leren onder begeleiding te reflecteren op eigen werkervaringen. Daarnaast is de praktijk een opleidingspraktijk voor (startende) coaches, counselors en therapeuten i/o. Zij werken allemaal onder mijn supervisie.