Meet the team

Mijn team bestaat uit gediplomeerde counselors die opgeleid zijn aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Kerstin start in januari met de specialisatie tot integratief therapeut. Klarinda en Jolanda C. starten in september met deze master aan de Academie. Daarnaast worden Klarinda en Jolanda C. komend jaar opgeleid tot hypnotherapeut, EMDRi therapeut en supervisor. Rosan is naast coach en counselor ook hypnotherapeut en in verschillende rollen verbonden aan de academie, onder meer ook als leertherapeut.

Het grote voordeel van het door-studeren en de verbinding met de academie, is dat ook zij op de hoogte zijn van de laatst nieuwe inzichten en interventies binnen het werkveld. Daarnaast hebben we continue contact en kunnen we op ieder moment schakelen als dat nodig mocht zijn. We vullen elkaar aan op expertise en ervaring.

Kerstin

Ik ben Kerstin, opgegroeid in Limburg en nu woonachtig in Den Haag. Naast ochtendmens en hardloop fan, geniet ik van de zee, ben ik geen ster in de keuken en ben ik Kerstaholic (ja, ik luister in oktober al kerstliedjes. Guilty.)

Ik heb jarenlang als hulpverlener gewerkt met met jongeren & gezinnen, slachtoffers van huiselijk geweld en tienermoeders. In de hulpverlening heb ik veel kansen gekregen om mezelf te ontwikkelen, zo heb ik mezelf gespecialiseerd in faalangst, weerbaarheid en perfectionisme en ben ik gecertificeerd Coach Practitioner.
Omdat ik mijn professie wil verdiepen, volg ik momenteel de opleiding Integratieve Psychotherapie aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Kijk gerust op mijn LinkedIn pagina voor mijn professionele achtergrond.

Ik help mensen die vastlopen omdat ze een beperkt of verkeerd beeld van zichzelf hebben, waardoor ze eigenlijk niet het leven leven waar ze nu echt gelukkig van wordenDit kan zich op verschillende manieren uiten. In gevoelens van onzekerheid, faalangst of minderwaardigheid, kritische & negatieve gedachten over jezelf en het leven, wat weer gevolgen heeft voor je werk/studie, relaties met anderen of je welzijn. Daardoor ontstaat vaak de welbekende, negatieve, ‘zie je nu wel’ spiraal; doordat je je aandacht richt op datgene wat niet goed gaat, bevestig je jezelf negatief en kom je terecht in een hardnekkig patroon.

Ik help je om dit patroon te doorbreken, waardoor jij weer plezier en geluk ervaart in jou leven! Vanuit vrijheid, zelfacceptatie en zelfvertrouwen. Je ontdekt waar jouw kracht zit, wat voor jou belangrijk is en hoe je hier invulling in kunt geven. Zodat jij het leven leidt wat jij wilt, wat goed is voor jou en waar jij je goed bij voelt.

Per 1 augustus ben ik met zwangerschapsverlof. Vanaf januari 2022 ga ik weer volop aan het werk!

Klarinda

Ik ben Klarinda, ik begeleid cliënten particulier en via organisaties in integratieve therapie en carrière-counseling.

Bij mij kan iedereen terecht die verandering wil of op een punt in het leven staat dat het even niet meer lukt. Dat kan zowel in de werk en of privé situatie zijn. Ik bied persoonlijke en op maat gemaakte begeleiding. Ik help je jouw levenspatroon te doorzien, en begeleid je bij het vinden van oplossingen.

Tijdens de begeleiding maak ik gebruik van de integratieve methode. Als integratief therapeut werk ik holistisch, dit wil zeggen dat ik naar jou als geheel kijk en niet slechts naar een deel. Ik kijk niet alleen naar gedrag, maar ook naar gevoel, denken, lichamelijke klachten en de (spirituele) betekenis die jouw klacht voor jou heeft. Voor de begeleiding bij burn-out, stress, angst, verlies of rouw kun je bij mij terecht.

Ook begeleid ik individuen om optimaal te kunnen presteren op het werk of tijdens de zoektocht naar ander werk. Hierbij ontdek je wat wel en wat niet, waar je grenzen liggen en waar jij je energie uithaalt in je werk en daarnaast.

Door het bieden van inzicht en structuur help ik je je zelfvertrouwen te vergroten en je te laten zien wat je in huis hebt om je doel te bereiken. Ik gun jou om je kracht te vinden en passie om zo helemaal vol vertrouwen en goede moed de wereld door te stappen.

Ik heb meer dan 15 jaar ervaring bij verschillende bedrijven in HR en Recruiting, waarbij de mens centraal staat, dit zowel in Nederland als in Australië, waar mijn man en ik met onze kinderen 6 jaar hebben gewoond. Daarna volgde een periode in Engeland waar ik heb gewerkt bij een hospice als Rouw Counselor. Eenmaal weer in Nederland heb ik meerdere studies afgerond aan de Nederlandse academie voor Psychotherapie. De rode draad in mijn loopbaan is het begeleiden en ondersteunen van mensen in werk en privé situaties, bij ontwikkelvraagstukken maar ook in nare en verdrietige tijden.

Iedereen loopt zijn of haar eigen levenspad en maakt dingen mee, fijne en minder gewenste momenten. Hier leer je van en kom je dichter tot jezelf. En als je dan even vast loopt in het proces dan is het zo fijn om daarbij geholpen te worden.

Jolanda C.

Jolanda Cloete Wijnbeek

Hallo, ik ben Jolanda.  Als integratief counselor begeleid ik mensen die, om wat voor reden dan ook, het gevoel hebben stil te staan of klem te zitten; mensen die graag weer verder willen, maar voor wie de weg ernaartoe nu nog volkomen onduidelijk is. 

Vind jij zelfactualisatie of persoonlijke ontwikkeling belangrijk? Ook dan kun je bij mij terecht voor coaching; om op zoek te gaan naar jouw talenten, manieren om je prestaties naar een hoger niveau te tillen, óf om de volgende stappen te maken in je carrière.

In haar boek schrijft Edith Eger, waarin zij haar oorlogsherinneringen deelt over Auschwitz en andere kampen: “Ik wil ook zeggen dat er geen hiërarchie is in het lijden.  Het is niet zo dat mijn pijn erger of minder erg is dan die van jou.” 

Niets is minder waar!  De pijn die je ervaart, het lijden waardoor je niet verder komt, of het nou gaat om angst, onzekerheid, keuzestress, burn-out, ernstige trauma, fysieke pijn of emotionele pijn, is niet meer of minder belangrijk dan dat van een ander. Het vraagt dapperheid en motivatie om het onder ogen te zien en te aanvaarden om zodoende weer vol in het leven te staan.

Als counselor werk ik vanuit liefde en compassie voor de cliënt tegenover mij. Ruimte, veiligheid en warmte zijn altijd aanwezig zodat de cliënt kan doen wat nodig is: veranderen en weer verder gaan, zichzelf actualiseren. Ik werk vraag gestuurd en cliënt-based. Daarom maken we samen een aanpak op maat en evalueren we regelmatig, zodat jij op een voor jou effectieve en efficiënte wijze de volgende stappen kan zetten.

Ik ben geboren in Zuid-Afrika.  Hier heb ik een opleiding afgerond aan de universiteit van Pretoria in ICT.  Vlak na mijn afstuderen ben ik verhuisd naar Nederland. Na jarenlang te hebben gewerkt als business intelligence consultant heb ik de overstap gemaakt naar psychologie. Persoonlijke ontwikkeling vind ik ook belangrijk en daarom ga ik verder met mijn opleiding tot integratief therapeut en hypnotherapeut. 

Verder geniet ik van wandelen, excursies in de natuur, lezen en creatief bezig zijn.  Het allermeest geniet ik van de warmte en verbondenheid met mijn eigen gezin en familie. 

Rosan

Ik ben Rosan, integratief coach, counselor en hypnotherapeut. Ik begeleid mensen die zijn vastgelopen bij het realiseren van hun doel of droom. Of het nu gaat om een carrièreswitch, een (innerlijk) conflict, het loslaten van een oude overtuiging, bindings- of verlatingsangst of een wens tot meer persoonlijke groei. Ik ondersteun je met warmte, rust en empathie.

In een integratief therapietraject worden alle delen van het mens-zijn betrokken. Gedrag, emoties, denken, lichaam, spiritualiteit en sociale omgeving zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar.

Als je verliefd bent, voel je dat bijvoorbeeld in je lichaam. Heb je een negatieve overtuiging over jezelf, dan kan dat het contact met anderen in de weg staan.

Vanuit deze ervaringen ga je op zoek naar de hulpbronnen die je van nature in huis hebt. Als deze bronnen nog onbewust zijn of moeilijk toegankelijk, help ik je contact te maken met je innerlijke belevingswereld, zodat je sneller de oorzaken van en oplossingen voor je probleem vindt.

Op deze manier kun je jouw bewuste en onbewuste blokkades aanpakken, in contact komen met dat wat je echt wil en je potentieel bereiken én behouden.

De trajecten die ik aanbied zijn toegespitst op jouw persoonlijke wensen en behoeften. In de sessies krijg je krijgt inzicht en verheldering in je vraagstuk(ken) door middel van gesprekstherapie en verschillende oefeningen. Ik maak veelvuldig gebruik van trance- en imaginatie-oefeningen, zodat je onbewuste en je beeldend vermogen je helpen tot nieuwe perspectieven te komen.

Naast mijn werk als therapeut heb ik een achtergrond in de culturele sector. Meer dan 15 jaar heb ik als producent gewerkt aan diverse documentaires en bedrijfsfilms, en aan het organiseren van evenementen met film en debat over maatschappelijke vraagstukken.

Coaching

Vanuit de praktijk geeft Jolanda (samen met haar team van gediplomeerde coaches en counselors) individuele en groeps- of organisatie-coaching. In een op maat gemaakt pakket is van alles mogelijk.
Coaching is de vorm van begeleiding die er gericht is mensen en/of organisaties/groepen in positieve zin te veranderen.

Supervisie en opleidingssupervisie

Inmiddels is Jolanda al een aantal jaar verbonden aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie als opleidingssupervisor. Daarnaast geeft zij individuele en groepssupervisie in de praktijk.
Supervisie is een individueel leerproces, waarbij wordt ingegaan op de persoonlijke leervragen die iemand heeft ten aanzien van zijn of haar werk of opleiding. De bedoeling is om te leren onder begeleiding te reflecteren op eigen werkervaringen. Daarnaast is de praktijk een opleidingspraktijk voor startende coaches, counselors en therapeuten i/o. Zij werken allemaal onder mijn supervisie.